veranderen van gedrag.

Hebben jullie hulp nodig bij het veranderen van gedrag binnen of buiten de organisatie? De Gouden Ananas helpt jullie graag verder. Met een gedegen en wetenschappelijk gedragsveranderingsmodel pakken we de oorzaken aan die de doelgedragingen in de weg staan.

Met jarenlange ervaring en het geven van strategisch marketingadvies en strategisch communicatie-advies om gedrag te veranderen en te beïnvloeden helpen we organisaties graag verder. Dit deden we onder andere bij NS en Landal Greenparks

Belangrijk om te weten: we werken altijd vanuit een ethisch kader als het gaat om gedrag veranderen. 

Veranderen van gedrag bij externe doelgroepen

Bij diverse commerciële klanten veranderden we het gedrag in het aanvragen van leads en aankopen. Maar ook groter massaler gedrag zoals het anders kijken naar organisaties. Of het zorgen dat klanten hun klantdata proactief bijwerkten. Maar ook voor een moeilijk vraagstuk als het ervoor zorgen dat medewerkers vaker naar kantoor gaan na corona behoren daartoe. 

veranderen van gedrag

Het veranderen van gedrag binnen organisaties

Ook het veranderen van gedrag binnen organisaties doen wij al jaren. Denk hierbij aan het verzorgen van team- en bedrijfssessies, interne campagnes, veranderingen in werkwijze en langzaam maar zeker cultuur. Dit gaat verder dan de traditionele communicatiedoelstellingen van kennis, houding en gedrag

Als je wil weten hoe gedragsverandering werkt, dan vertelt Sayna je daar graag meer over in het artikel Gedragsverandering de basis. Momenteel is zij bezig met een vrijwillig project voor het tegengaan van zwerfafval in een Brabantse Gemeente, want ook dat vinden we belangrijk: teruggeven. Bij dit project gaat het veel meer over een aanpassing in de openbare ruimte: nudging

Werkwijze 

We doorlopen onderstaande stappen om te komen tot een interventietest met de meeste kans van slagen. Zie het veranderen van gedrag als een plan, do, check en act model. We meten samen na een interventie wat het resultaat is of het duurzaam is en hoeveel procent meer er wenselijk is. Op basis daarvan analyseren en ontwerpen we opnieuw om te komen tot de doelgedragingen. 

Analyse

We starten met een analyse. Welke gedragingen willen we graag anders zien en waarom? Wat voor hoger doel zit hier achter?

Interviews en onderzoek

Door middel van interviews, literatuuronderzoek, observatie en deskresearch komen we tot een lijst met psychologische factoren.

Toetsing en selectie factoren

De factoren toetsen we aan de hand van kwantitatief onderzoek. Het liefst bij 100% en anders bij een dwarsdoorsnede van de doelgroep.

Gedragsinterventie-ontwerp

De factoren met de grootste correlatie met het doelgedrag én aanpasbaarheid gebruiken we voor een realistisch ontwerp.

Interventietest 

Het veranderen van het gedrag vindt plaats door middel van een interventietest op basis van voorgaande stappen. 

Optimalisatie en borging

We analyseren de resultaten bv. aan de hand van een a/b-test, we optimaliseren en borgen de interventie. Ook kijken wat er nog meer nodig is.

Meer weten of samen aan de slag?

Neem contact op of vul het formulier in en wij nemen contact met jou op. 

Contact

Telefoonnummer