innovatieve werkvormen.

Juiste werkvorm om input te verzamelen 

Krijg de juiste input door te werken met innovatieve werkvormen. Ben je op zoek naar vernieuwende manieren om input te verzamelen tijdens vergaderingen en sessies? De Gouden Ananas helpt je graag bij het vormgeven van een werkvorm om input te verzamalen. Hoe? We helpen organisaties zoals die van jou bij het maken van innovatieve unieke werkvormen afgestemd op de organisatie, het doel, de kernwaarden en de context van de bijeenkomst. Zo maak je de sessie:

 • effectief
 • doelgericht
 • plezierig
 • leerzaam

Waarom wil je met een werkvorm input verzamelen?

Wanneer je met een groep professionals samenwerkt, wil je dat ze actief deelnemen om zo de doelstellingen van de bijeenkomst te bereiken. Zoals de Universiteit van Leiden schrifjt, verhogen actieve werkvormen;

 • Het (leer)plezier
 • Blijft de behandelde inhoud beter hangen bij deelnemers. 
 • Verhoogt het de betrokkenheid tijdens de sessie, waardoor je er meer uit kunt halen als organisator

Kortom, het gebruik van actieve werkvormen moedigt deelnemers aan om mee te doen, het biedt handvatten over hoe ze dit in een andere situatie zelf ook kunnen toepassen en te leren van de vorm en andere deelnemers. Je kunt deze werkvorm inzetten voor verschillende doeleinden. Denk aan; 

 • Een energizer.
 • Het activeren van voorkennis.
 • Of het verwerken van de inhoud te verwerken of deze direc toe te laten passen.
 • Ervoor zorgen dat men niet business as usual in gesprek gaat, maar concretiseert ‘wat er dan wel anders kan’.
 • Als werkvorm om input op te halen.
 • Gedragsverandering en gedragsinterventies, omdat deelnemers direct het ervaren belang én het gewenste gedrag in de praktijk ervaren. 
Werkvorm input verzamelen goudenananas.nl

Input verzamelen met werkvormen op maat

Elke vergadering of bijeenkomst heeft natuurlijk een ander doel en andere doelgroepen. Het is ook zeker niet zo dat elke bijeenkomst actieve of innovatieve werkvormen nodig heeft.

Maar dat het nuttig kan zijn blijkt wel uit deze casus van een Nederlands ministerie. Het ministerie organiseerde een congres over discriminatie en racisme. Tijdens een van de breakoutsessies zou het thema zwartracisme zijn. De Gouden Ananas adviseerde het ministerie om tijdens deze breakoutsessies in gesprek te gaan met een interactieve innovatieve werkvorm. Die waarborgt dat er input wordt opgehaald en er een constructief en respectvol gesprek wordt gevoerd deelnemers. Op deze manier kon het bureau van de coördinator verder het maken van beleid.

De werkvorm werd in twee varianten uitgebracht; 

 1. de groepssessie tijdens het congres. 
 2. de neem-mee-werkvorm. Zodat deelnemers de werkvorm ook in de eigen organisatie konden inzetten, om het gewenste gedrag te stimuleren.


Bij het ontwikkelen besteedden we veel tijd aan constructieve, actieve werkvorm, zodat er goede output kon worden gerealiseerd.

Waarom een werkvorm maken met behulp van de Gouden Ananas?

Omdat je samen met de Gouden Ananas een innovatieve werkvorm op maat ontwikkelt. De Gouden Ananas ontwikkelde al diverse werkvormen, van complimentenbingo voor het vastgoed, het Doelgroepen voor snelle tactische keuzes bij het managementteams. Maar ook de Gouden Kletskaarten voor betere vergaderingen en de Kaartendecks voor een congres om constructieve gesprekken te voeren over gevoelige onderwerpen te voeren.

Omdat het belangrijk is dat jullie de wervorm snappen en dragen, werken we nauw samen. Mooi bijkomend voordeel is dat op deze manier van werken kennis wordt overgedragen, waardoor jullie sneller zelf betere sessies organiseren.

Wanneer kun je innovatieve werkvormen inzetten?

De innovatieve werkmethoden zijn geschikt voor verschillende situaties, waaronder:

 • Teamvergaderingen
 • Managementoverleg
 • Breakoutsessies tijdens congressen of evenementen
 • Om input te verzamelen
 • Opleidingen, cursussen of workshops

Neem vandaag nog contact op met de Gouden Ananas om jouw volgende bijeenkomst naar een hoger niveau te tillen.

Dus waar wacht je op? Bestel nu je vacaturetekst. Mail sayna @ goudenananas . nl of druk op onderstaande knop.

Contact

Telefoonnummer

freelance
scrum master

blogtitel

lorem pisum

Freelance scrum master gezocht?

 

Zoek je een freelance scrum master die een team binnen jouw organisatie een aantal uur per week begeleidt in het agile scrum werken? En waar nodig het team coacht en faciliteert om elke dag een beetje beter samen te werken én beter te presteren?

Dan helpen we je graag verder.

 

De voordelen van een freelance scrum master

Uiteraard heeft het inhuren van een interim scrum master voordelen voor de inhurende organisatie. Denk hierbij aan flexibiliteit, kwaliteit en snelheid. Terwijl de freelance scrum master geniet van de vrijheid, afwisseling, netwerken en persoonlijke ontwikkeling.

Je zoekt dus een freelance scrum master

Die biedt de Gouden Ananas je graag aan voor 8-16 uur per week. Deze scrum master heeft de PSI I certificering en heeft > 2 jaar werkervaring in een corporate scrum organisatie als developer. Daarnaast beschikt ze over ruime leidinggevende, faciliterend leiderschap en coaching ervaring.

 

Het gemiddelde uurtarief van een scrum master

Als je een freelance scrum master wilt inhuren via de Gouden Ananas bedraagt het gemiddelde uurtarief van die scrum master € 95 exclusief reiskosten en 21% btw. Het gemiddelde tarief voor een freelance scrum master bedraagt zo een € 86 aldus Bluefrog. https://www.bluefrog.nl/kennisbank/zzp/uurtarief/scrum-master/

Contact

Telefoonnummer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *