Ontdek hoe ons adviesbureau je organisatie helpt versnellen om de strategische ambities te behalen.

Deze bedrijven gingen je voor

Adviesbureau innovatie en gedrag met 10+ jaar ervaring

Adviesbureau de Gouden Ananas adviseert al meer dan 10 jaar directie- en managementteams van (non) profit organisaties over hoe ze hun ambities kunnen realiseren. Op het hoogste niveau en samen met medewerkers uit elke laag van de organisatie, want medewerkers maken of kraken het succes. Bij ons adviesbureau kun je terecht voor advies rondom de organisatie- en marketingstrategie, businessmodel- en waardepropositie innovaties en advies over hoe het bijbehorende gedrag te veranderen.

innovatiebureau
gedragsveranderingsbureau
marketingbureau

Sjoefff –> zo helpen we jullie versnellen

De SJOEFFF-formule die helpt te versnellen alla adviesbureau de Gouden Ananas.

werkwijze adviesbureau gouden ananas sjoefff

Met meer dan 10 jaar ervaring, kennis van (wetenschappelijke) modellen, tools en meer helpen we jullie versnellen en brengen we organisatie- of projectproblemen snel in kaart. Want wat staat nu eigenlijk die ambitie in de weg? Wat is er nodig om de doelstellingen te realiseren? Wil je daareens over kletsen? Nadat je hebt vertelt wie je bent en waar je werkt? Dat kan, plan een digitale koffie-afspraak in met Sayna. Stuur haar een mailtje met wat informatie en twee momenten die je goed uitkomen. Tot snel.

Nog geen behoefte aan, maar wil je wel meer weten over de manier van werken? Lees dan rustig (of snel) verder.


De Gouden kennis- en toolkitmand

Wat zetten we dan zoal in?

Kennis uit onder andere:

En tools zoals:

Door de generieke kennis heeft een adviseur van adviesbureau de Gouden Ananas een gouden toolkit. Daarom hoeven we niet elke activiteit uit te besteden. Dat levert ten eerste vaak vertraging op, ten tweede tikken de kosten dan vaak ook aan. Daarbij is het helemaal niet nodig om altijd alles perfect in de startblokken te hebben staan als je werkt aan innovatie (nieuwe dingen ontdekken en testen) en gedragsverandering (gaat om hetzelfde principe maar dan nog meer op de mens gericht).


10+ jaar die samenkomt in scherp advies en een verfrissend praktische werkwijze

  • Dus een visuele mock-up maken van een innovatief idee? Dat doen we zelf, omdat we kunnen werken met de tools die dat mogelijk maken.
  • Een tekstje voor bij die mock-up? Schrijven we.
  • Snel een aantal interviews met betrokkenen maken en afnemen? Of een kwantitatief onderzoek? Check.
  • Brainstormsessies faciliteren, strategische werksessies ontwerpen en hosten? Got you.

Ja, we helpen je onder andere op deze manier versnellen. Vanzelfsprekend werken we ook samen met partners als het net een tikkie gelikter, fraaier of beter moet. Kortom, adviesbureau de Gouden Ananas werkt specifiek en generiek.


Radicale omzwaai

Je denkt nu misschien, huh, is dit wel het juiste adviesbureau voor mijn organisatie? Waarschijnlijk wel, want twee jaar geleden wijzigde de focus van voornamelijk profit naar naar organisaties met maatschappelijke impact. Denk aan overheden (Provincie Overijssel en het Ministerie van Binnenlandse Zaken), zorg en onderwijs, maar ook non-profits, zoals de OESO die het adviesbureau vroeg om een veranderprogramma te maken. Tsja, ook ons adviesbureau verandert graag als dit helpt om meer impact te maken.

adviesbureau innovatie gedrag en marketing

Wat zeggen anderen over werken met adviesbureau de Gouden Ananas?

Experimenteren? Tof maar hoe pak je dat aan? Zo dus

Als experimentleider ontwikkelde de Gouden Ananas een gedragsinterventie voor diverse beslissers in de Overijsselse woningbouwmarkt. Dat deden we in opdracht van de Provincie Overijssel en in samenwerking met onder andere een directeur-bestuurder van een sociale woningbouwcoörperatie. Hij gaf aan heel blij te zijn met de innovatieve en sociale invulling van het advies. Totaal anders dan de veelal door cijfers gedreven aanpak die er normaliter wordt doorgevoerd. De interventies worden dit jaar getest in twee gemeenten.

adviesbureau-de-gouden-ananas

Van uiteenlopende ideeën naar een strategie en plan voor groei

De ICT-partner voor overheden en bedrijven die werkt vanuit haar kernwaarden Passie en Plezier. We hielpen hen onder andere met de ontwikkeling van de merkidentiteit en marketingstrategie. Tijdens de kennismaking gaf Alfred aan dat hij al diverse bureaus had gesproken, maar er geen een met een aanpak zoals die van de Gouden Ananas.


Van hoogdravend geneuzel, naar een plan dat ook uitvoerbaar was: veranderen.

De OECD (OESO) heeft een nieuw governance framework dat hen helpt de ambities te realiseren. Hierdoor ontstond het belang van een nieuwe manier van werken. De Gouden Ananas werd gevraagd om een veranderplan te maken. Eentje die ook daadwerkelijk door het team dat verantwoordelijk is voor de verandering kon worden uitgevoerd. Dus vanuit strategie en abstractie gedacht en terug gebracht naar een toe te passen plan. Hiervoor stelde Sayna een milestone-aanpak voor. De manager van het team geeft aan dat het een ontzettend waardevol en helpend plan is, waar ze stap voor stap mee aan de slag kunnen. Terwijl ze zelf leren optimaliseren en veranderen.

oecd

Genoeg over adviesbureau de Gouden Ananas, vertel iets over jezelf!

Want, wie ben je? En wat doe je? Waar lopen jullie bij jouw organisatie vast? Vertel het Sayna tijdens een Teamscall, wie weet helpt ze je binnen de kortste keren versnellen!