marketing
advies

Strategisch marketingadvies over de marketing mix

Willen jullie de groei-ambities van de organisatie sneller behalen? Dat kan door strategisch marketingadvies te vragen over de marketingmix. Kortom, marketingstrategie. De Gouden Ananas helpt organisaties van 50+ medewerkers al meer dan 10 jaar mee en helpt jullie ook graag bij het maken van de next big step.

Een gouden greep van klanten die we daar succesvol bij hebben geholpen?

marketingadvies

Zoek je een marketingbureau met ervaring in strategisch marketingadvies over de marketingmix? Laten we kennismaken en kijken hoe we jullie verder kunnen helpen. 

Strategisch marketingadvies

Bij strategisch marketingadvies formuleren we samen een kort en bondig plan voor de komende periode van 1-5 jaar. Dit bestaat uit diverse elementen zoals:

de huidige situatie zoals visie, waarden, cultuur, het business- en verdienmodel, strategische klantsegmenten en doelgroepen en uit de marketingmix. Een greep uit de onderwerpen waar wij we jullie bij kunnen helpen:

De huidige situatie

Samen analyseren we waar het bedrijf nu staat. Wie zijn jullie? Welke diensten en/of producten verkopen jullie aan wie? Wat gaat goed en wat kan beter?

Markt en concurrentie

We brengen de markt in kaart. Hiervoor gebruiken we diverse marketingmodellen en desk research. Kunnen we daar learnings uit halen?

De ambitie

De ambitie formuleren we samen, zodat de betrokkenen snappen waar we naartoe willen werken. We kijken ook wat nodig is om dat te bereiken. 

Doelstellingen & KPI’s

Op basis van een gapanalyse van de huidige en gewenste situatie volgt een stappenplan. Inclusief doelstellingen en bij behorende KPI’s zodat er continu geoptimaliseerd kan worden. 

Marketingmix

Vervolgens bekijken we de marketingmix. Deze bestaat uit het producten- en/of dienstenportfolio, de marketingkanalen en de verkoopkanalen. En ook de medewerkers en cultuur, de processen en het bewijs van kwaliteit. 

Budget 

Uiteraard stemmen we samen af wat haalbaar is qua investering en verwachte ROI. Waar mogelijk gaan we graag zoveel mogelijk datagedreven te werk. 

Meer weten? 

Wil je meer weten? Of weet je al precies waar je hulp bij kunt gebruiken, neem dan contact op. 

Contact

Telefoonnummer