De beste vacaturesites van Nederland

De beste vacaturesites van Nederland

Yes, je bent er een arbeidsmarktplan en talloze of één vacature ready to go. En wat nu? Hoe ga je verder? Waar plaats je de tekst? Om te beginnen op jullie eigen website en dan? Wat zijn de beste vacaturesites van Nederland? Dit hangt natuurlijk af van je classificatie van ‘beste’. Gaat het om de meest gebruikte vacaturesites, de sites met de meeste vacatures? In dit artikel geven we je in elk geval wat inspiratie als het gaat om het promoten van de openstaande jobs bij jullie organisatie.

Voordat we naar de beste vacaturesites gaan om je vacature te promoten

Voor we je vertellen welke vacaturesites het beste zijn om je vacature op te promoten… Eerst even dit: heb je al een goede tekst om kandidaten mee te werven? Nee, geen zorgen. De Gouden Ananas helpt je, graag zelfs, op drie manieren:

Tromgeroffel: de beste vacaturesites van Nederland

Volgens Business insider waren dit de meest bezochte en daarmee beste vacaturesites van Nederland.

  1. Indeed
  2. LinkedIn
  3. Nationale Vacaturebank

Gespecialiseerde vacaturebanken in plaats van de beste vacaturesites bieden ook uitkomst

Zoek je een platform met specifiekere bezoekers? Dan zijn er natuurlijk ook gespecialiseerde vacaturesites in Nederland. Denk aan Intermediair (voor hoger opgeleiden) of OTSO (een nieuwe manier van werven, voor een nieuw type professional). Andere alternatieven zijn niche vacaturesites zoals Vacaturevia.nl voor de culturele sector  Frankwatching voor marketing en communicatie professionals of bijvoorbeeld Architectenweb.nl.

Leuk, maar wat kost het om een vacature te plaatsen?

Wat kost het om een vacature te plaatsen bij Indeed?

Bij Indeed plaats je vacatures gratis plaatsen, na verloop van tijd zijn deze minder zichtbaar. Als je langere tijd bovenaan wilt blijven staan én dus meer opvallen is het sponsoren van vacatures. In het verleden heeft de Gouden Ananas dit zelf ook gedaan met wisselend succes. De kosten hiervoor zijn minder transparant: je betaalt namelijk per klik en geen vast tarief. Volgens Werkzoeken.nl loopt de inschatting op het moment van € 0,11 per view, met een minimum van € 5 per dag. Tot gemiddeld € 20 per actie/sollicitant.

Hoeveel betaal je bijde beste vacaturesite LinkedIn?

Bij LinkedIn zijn de mogelijkheden divers, zo kun je onder andere per klik betalen (€ 2-€ 3,50 per klik). Om een vacature te plaatsen heb je een bedrijfsprofiel nodig.  Je plaatst de vacature vervolgens via de LinkedIn job launcher

beste vacaturesites Nederland goudenananas.nl

Wat betaal je voor het plaatsen van een vacature bij de Nationale Vacaturebank?

De Nationale Vacaturebank biedt geen gratis plaatsingen aan. Het starttarief begint bij € 319. De vacature zien baanzoekers dan 60 dagen. Hun belofte? Je bereikt eenvoudig miljoenen kandidaten. 

Wat betaal je voor het plaatsen van een vacature bij Intermediair?

Intermediair biedt diverse pakketten aan. Het goedkoopste pakket kost € 599. Dit platform belooft je bereik onder ambitieuze professionals die klaar zijn voor de volgende stap. 

En wat betaal je voor een vacature bij Frankwatching?

Bij Frankwatching beginnen de pakketprijzen bij € 349. Heb je meerdere vacatures? Dan plaats je vanaf € 950 12 maanden lang onbeperkt vacatures. Dit platorm belooft gratis promotie via social media en hun VacatureAlert. uiteraard onder de specifieke doelgroep van (online) marketing en communicatie professionals, want Frankwatching is een (online) marketing en communicatie kennisplatform.

Okay en wat kost het om een vacature te plaatsen bij OTSO?

Je betaalt bij OTSO per match tussen de € 5 en € 8 per, afhankelijk van het aantal matches. Als je denkt dat de doelgroep er gebruik van maakt, dan kan dit zeker de moeite waard zijn.

Tot slot, wat is het tarief van het plaatsen van een vacature bij Vacature Via?

Dit recruitmentbureau heeft ook een vacaturesite: Vacature via, speciaal voor de creatieve sector. Je plaatst al vanaf € 195 een vacature. Hun belofte? De beste kandidaat vind je via-via, laat je zoektocht bij hen beginnen. 

Hoe kies je de beste vacaturesite voor jouw vacatures?

Dit hangt af van de doelgroepen die je wilt bereiken. Maar ook van tactische keuzes zoals het breed inzetten met een minder relevante boodschap voor het overgrote deel van de professionals die je bereikt. Of zet je in op een niche? De keuze is aan jou. Natuurlijk helpt de Gouden Ananas je graag met een slim arbeidsmarktplan, het herschrijven van vacatureteksten of het template waarmee je zelf betere teksten schrijft.

Foto credits: William Hook, telefoon, https://unsplash.com/photos/9e9PD9blAto. Bruce Mars, creatieve dame, https://unsplash.com/photos/FWVMhUa_wb.

Deel deze post

Gerelateerde posts

De vacaturetekst

Een vacaturetekst maak je zo. De arbeidsmarkt is oververhit. Alle beroepsgroepen kampen nu met personeelstekort, zo kopte het artikel van NOS.nl. Heftig, want door de

Lees verder