Hoe AI je leven als directeur makkelijker kan maken

Hoe AI je leven als directeur makkelijker kan maken

AI en je leven als directeur. Waar liggen de kansen?

AI, artificial intelligence of in normaal Nederlands; kunstmatige intelligentie. De één is fan, de ander vindt het niets en anderen denken er nog niet zo veel van. AI-tools als de inmiddels bekende Chat GPT, MidJourney, maar ook de oudere/bekendere versies als Alexa of Siri (al werkt die laatste vaak niet zo goed). 

Wist je trouwens dat Chat GPT online het snelst 100 miljoen gebruikers had? Google Translate deed er 78 maanden over, Chat 2(!) (bron: CBS). Mijn professionele leven maakt het in elk geval eenvoudiger en ik deel graag hoe.

Artificial Intelligence wat is het?

Wat is AI eigenlijk? Gelukkig hebben de meesten al wel gehoord van AI. Voor de volledigheid toch een korte definitie van artificial intelligence. 

 

AI is een verzamelnaam voor applicaties die complexe en minder complexe taken uitvoeren waar eerder mensen input moesten leveren. Denk aan een potje schaken, vragen stellen aan Siri/Alexa, online communicatie met klanten of het maken van content (tekst, afbeeldingen én video). Dit betekent dus dat een tool zoals Chat GPT online een AI-tool is.

Garbage in, garbage out

Een AI-tool zoals Chat baseert zich voor output op jouw input. Namelijk een prompt; een vraag en opdracht aan de AI. Als jij slechte vragen stelt, geen kaders meegeeft of alle inhoud overlaat aan de tool dan heeft dat invloed op het antwoord. Ook is het geen Google, maar een taal-tool. Gebruik het dus ook zo.

Zelf gebruik ik Chat en Midjourney bijna dagelijks in mijn werk om mijn leven makkelijker te maken. Niet om mij te vervangen. Hoe dan? Nou bijvoorbeeld voor het verder uitwerken van business ideeën, het maken van kwalitatieve en kwantitatieve vragenlijsten, offertes, content en meer. Maar er zijn tegenwoordig ook AI-tools die bijvoorbeeld je agendabeheer. 

AI leidt tot een tornado van sexy titels in nieuwsapps en het zien van kansen en bedreigingen door werknemers (blijkt uit onderzoek)

Het is een hot topic, eentje die verstijft – mede dankzij de media – want hoe zit het met de toekomst van mijn baan?

AI in Nederland directeuren inspiratie

In maart 2023 voorspelde Goldman Sachs op basis van eigen onderzoek naar artificial intellegence (AI) dat wereldwijd 20% van de banen, dat komt neer op 300 miljoen banen, zal verdwijnen door AI. 

Het zou vooral gaan om witteboorden-banen. Denk onder andere aan advocaten, administratieve banen en ambtenaren. In Amerika lieten ze een kunstmatige intelligente tool deelnemen aan het advocatenexamen (the bar). In maar liefst 90% van de gevallen scoorde AI beter dan de top 10% van de menselijke kandidaten. Dat is best een hoog aantal… 

Gelukkig zien ook veel mensen de kansen die AI brengt. En zo sta ik er ook in. Zoals Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsrecht aan de Universiteit van Tilburg, het stelt; advocaten moeten zich gaan scholen in Emotionele Intelligentie (EQ), want dat kan AI namelijk (nog) niet. Kortom, het biedt een kans, ook voor jouw bedrijf. 

Namelijk, AI inzetten voor onderdelen van je werk, wellicht wel de saaie(re) onderdelen van het werk. 

The Economist schrijft dat de meeste banen wel veilig zijn, maar wel zullen veranderen door artificial intelligence. Onderzoek van de Boston Consulting Group in juni 2023 in 18 landen en onder 13.000 medewerkers laat zien dat krap 60% van de Nederlanders niet denkt dat hun baan verdwijnt door AI (bron: Business Insider). Wel zijn Nederlanders koploper als het gaat om het zorgen maken over kunstmatige intelligentie en hun werk. 

Mensen krijgen te maken met veranderingen door AI op het werk. Dus ook jij als directeur, werkgever en intern/extern leider. Tijd voor wat inspiratie van mij Sayna de Voogd oprichter van de Gouden Ananas.

Wat mij betreft zijn dit dan ook goede vragen om jezelf of bijvoorbeeld Chat GPT te stellen:

  • Wat zou de impact kunnen zijn voor jouw bedrijf? 
  • Hoe denken jullie medewerkers over AI?
  • Maken zij zich zorgen? Hoe ga je daar mee om zodat het het werk niet in de weg zit?
  • Hoe ga je jezelf en de medewerkers AI-savy maken?

Stel Chat GPT eens de volgende vraag

In het artikel <link naar artikel waar je je op baseert> wordt gesproken over het risico van AI voor bepaalde banen. Hoeveel risico loopt mijn bedrijf in X, Y, Z met de komst van AI? 

Vervolgvraag: wat zouden we wel kunnen doen om toekomstbestendig te zijn?

Hoe kan ik kunstmatige intelligentie gebruiken als directeur?

Voor veel dingen. Bijvoorbeeld:

  • Het uitwerken van business ideeën op basis van mijn input met behulp van Chat GPT online.
  • Vormgeving (letterlijk) van ideeën voor new business, daar gebruik ik MidJourney voor.
  • Het schrijven van blogartikelen op basis van mijn input en kennis. 
  • Het maken van vragen om bijvoorbeeld een temperatuurmeting te doen in je organisatie. 
  • Om ideeën op te doen om een organisatieprobleem op te lossen.
  • Om inspiratie op te doen in hoe je teamwork kan verbeteren.

Fotocredits

Afbeelding met ballen door Google DeepMind op Unsplash. 

Afbeelidng van platen door Google DeepMind op Unsplash 

Robot door Andrea De Santis op Unsplash 

Deel deze post

Gerelateerde posts